• 19.04.2024 -
  • Sää: -2.94°C
Julkaisija: Admin Julkaistu: 14.02.2023 13:31

Kaupunginhallitus hyväksyi pakolaisten vastaanottosopimuksen

Laitilan kaupunginhallitus kokoontui maanantaina 13.2.2023 ja hyväksyi kaupungin ja Varsinais-Suomen Ely-keskuksen välisen pakolaisten vastaanottosopimuksen. Uusi kotoutumislaki tuli voimaan 1.1.2023, jonka myötä viimeksi vuonna 2016 tehtyä sopimusta tuli ajankohtaiseksi päivittää. Myös laki kotoutumisen edistämisestä muuttuu 1.3.2023 alkaen niin, että kotikunnan ja tilapäistä suojelua saavat ukrainalaiset siirtyvät pakolaisten vastaanoton piiriin ja kunnat voivat saada pakolaisten vastaanoton korvauksia.

Hyväksytyn sopimuksen lähtökohtana on ukrainalaisten jääminen nykyisiin asuinkuntiin. Kuntakohtaisia määriä tilapäistä suojelua saavien osalta kuitenkaan ei ole. Nykyisellään Laitilassa asuu arvioiden mukaan noin 300 tilapäistä suojelua saavaa ukrainalaista. Suuri osa heistä saa vuoden 2023 aikana kotikunnan ja siirtyy kunnan palveluiden piiriin.

Korvausten saamisen edellytyksenä on, että uuden lain mukainen kotouttamisohjelma tulee kaupungeilla olla valmiina kesäkuun loppuun mennessä. Kotouttamisohjelmassa avataan paikallisesti sitä, miten kotouttamista edistetään ja mitkä tahot ovat osa sitä. Laitilan tavoitteena on saada ohjelma valmiiksi jo toukokuun loppuun mennessä.


Kommentointi (0)

Vastaa

Tulevat tapahtumat

Lisää tapahtumia