• 19.06.2024 -
  • Sää: 17.26°C
Julkaisija: Julkaistu: 28.04.2020 14:31

Laitilan vappukuristajalle tuomio taposta

Viime vapun alla Varsinais-Suomen Laitilassa tapahtuneesta naisen taposta on annettu tuomio. Mika Olavi Aaltonen sai taposta 10,5 vuotta vankeutta kuristettuaan naisen hengiltä yksityisasunnossa.

Aaltosta on hänestä laaditun lausunnon mukaan pidettävä erittäin vaarallisena toisen hengelle, terveydelle tai vapaudelle.

Syyttäjä vaati rangaistusta ensisijaisesti juuri taposta. Mies oli riidan päätteeksi kuristanut humalaista uhriaan lattialla. Uhrilta katkesi kylkiluita ja hän sai vakavia vammoja.Kuristaminen jatkui niin pitkään, että uhri lopulta menehtyi.

Oikeuden tuomiossa kerrotaan, että taustalla oli useamman vuoden riitaisa seurustelu.Tapahtumapäivänä kumpikin oli nauttinut paljon alkoholia ja sitä oli nautittu useampana päivänä. Osapuolten välille oli tullut riitaa ja Aaltonen oli yrittänyt lähteä asunnosta. Uhri oli yrittänyt tätä estää, mistä tapahtumat saivat alkunsa.

Tappoi aiemminkin

Iltalehti on aiemmin kertonut, että vuonna 1965 syntyneellä miehellä on rankka väkivaltarikostausta.

Hän sai vuonna 2008 tuomion taposta sekä vuosina 1996 ja 2017 tuomiot törkeistä pahoinpitelyistä. Lisäksi hän on joutunut viranomaisten kanssa tekemisiin muun muassa laittoman uhkauksen ja useiden rattijuopumusten vuoksi.

Iltalehden paikallislähteistä saamien tietojen mukaan rikos tapahtui Garpintiellä sijaitsevassa kaksikerroksisessa kerrostalossa.Uhri oli taloyhtiössä asunut viisikymppinen nainen.

Garpintie sijaitsee Laitilan keskustaajamassa.Garpintiellä tapahtui vakava väkivallanteko viimeksi vuosi sitten huhtikuussa.

53-vuotias epäilty muutti toissa vuonna Paraisille. Hän on aiemmin asunut Laitilassa.

Kertoi rankasta ryyppäämisestä

Uhri kertoi esitutkinnassa poliisille rankasta juopottelustaan.

– Nyt olin ryypännyt monen viikon ajan ja (uhrin nimi) oli juonut vielä enemmän kuin minä. En muista tarkkaan, mikä päivä oli kyseessä ja, mikä oli riitamme aihe. Meille tuli riitelystä tällä kertaa käsirysy, mikä päättyi siihen, että rutistin (uhrilta) tajun pois, että sain hänet rauhoittumaan. Rutistin häntä vissiin kahdella kädellä kurkusta, kun olimme olohuoneessa. Käsirysyn aikana olimme välillä nurinperin ja jossain kohdassa lensimme sänkyyn ja joku lasi taisi mennä siinä yhteydessä rikki. Rutistin kurkusta kutakuinkin samalla tavalla kuin olin tehnyt kahdesti aikaisemmin. Kun (uhrilta) lähti taju, helppasin otteen hänestä.

Mies jätti uhrin asuntoon tajuttomana.

– Siitä minulla ei ole muistikuvia, miten pitkään olin vielä (uhrin) asunnolla, kun olin rutistanut häneltä tajun pois. (Uhri) ei herännyt ennen lähtöäni. Kun lähdin, (uhri) jäi nukkumaan siihen pöydän viereen lattialle.(Uhrin nimi) jäi lattialle selälleen makaamaan.

“Tähän jotain tekstiä”Lähde: Iltalehti, Länsi-Suomi, Ilta-Sanomat, Demokraatti, Yle, MTV


Kommentointi (1)

Seuraaja 28.04.2020 15:31

Oikeus voitti.

Vastaa

Tulevat tapahtumat

Lisää tapahtumia